Items
Elementensalon Freistil Rolf Benz 184
5 5 0 0
Breedte:
236 x 236 cm
Diepte:
93 cm
Hoogte:
62 cm
Prijs:
€ 2.338,00
Bestellen
Offerte aanvragen?
Kleuren bekijken
Garantie: 5 jaar
In Showroom
 • In 100 kleuren
 • Zithoogte: 38 cm
 • Stof of rundleder
 • Inclusief pouffe
 • Diverse afmetingen

 

Extra opties

 • Op maat aangepaste zitdiepte
 • Pouffe 140 x 90 x 38 cm € 449,00
 • Aanbouw element 84 cm € 591,00
 

Technische informatie

 • Houten binnenframe
 • Zitting polyurethaan koudschuim (hardheid SG 37)
 • Rugleuning polyurethaan koudschuim (hardheid SG 25)

 

FREISTIL BY ROLF BENZ 

Als Berlijn een meubelstuk was, was het freistil”, met dit statement over de creatieve metropool heeft Rolf Benz een nieuw merk voor non-conformisten gelanceerd. Met als doel om freistil als eerste Duits meubelmerk in het marktsegment ‘Young Living’ te vestigen. De onderneming die sinds 1964 meubelgeschiedenis schrijft, zal ook deze nieuwe freistil collectie in Duitsland produceren.

 

Rolf Benz staat voor design, comfort en kwaliteit. Om onder dit merkendak verder te kunnen groeien, spreken we met freistil nu ook de onconventionele, jongdenkende aan.

 

JONG

‘Young living’ werd tot nu toe vaak omschreven als jong, schreeuwerig en goedkoop. Freistil Rolf Benz daarentegen wordt voor mensen gemaakt, die een subtiele stijl prefereren, niet noodzakelijk krap bij kas zitten en al wat jaartjes verder zijn. Ze houden zo lang mogelijk een humoristische, speelse en bijna kunstzinnige houding ten opzichte van het leven. Voor de inrichting hebben ze daarom een begrensd budget. Omdat zij ook graag genieten van bijvoorbeeld een mooie reis naar de Himalaya en ze hebben vaak een zwak voor designerkleding.
 

FREISTIL ROLF BENZ STOF EN LEER

Hun zoektocht naar herkomst, well-being en originaliteit willen deze Bohemiens bij de aankoop van hun Freistil Rolf Benz-bank niet opgeven. Met de passieve, ongecompliceerde en intelligente banken uit het Zwarte Woud kan ieder zijn persoonlijke levenscollage vormgeven. Er staat een fijne leercollectie en een grote stofcollectie ter beschikking, welke het Freistil Rolf Benz-team onder andere samen met de Duitse Hitex Manufaktur Rohleder heeft ontwikkeld. ‘Freistilisten’ kunnen kiezen uit 130 verschillende ontwerpen en drukken hun temperament met spannende uni-kleuren, romantische-floralen of Italiaans geïnspireerde meubelstoffen uit. Met tafels en stoelen kunnen zij hun veelzijdige woonbeeld accentueren.


ONTWERP FREISTIL

Om de jonge honden met Freistil Rolf Benz aan te spreken, heeft het projectteam uit Nagold en het bureau FashionCom uit München samen een levensechte communicatie gecreëerd. “De beslissing voor het Duitse woord freistil is heel bewust” verklaart Andreas Lechner, die de mode-affiniteit en internationaliteit van zijn nieuwe bureau zeer weet te waarderen. “Duitsland is in het buitenland op zijn vroegst sinds de voetbalkampioenschap in 2006 weer trendy, en Duitse woorden zoals “Zeitgeist” hebben reeds lang hun wegen in het Engels gevonden. In het goed verstaanbare ‘Freistil’ zit het woord vrijheid, de vrije stijl en het stijlbewuste. We zetten ons met deze naam ook af van de vele anglicismen in het jonge wonen.


GARANTIE

Als Duits traditionele onderneming ontwerpt, ontwikkelt en produceert Rolf Benz gestoffeerde meubels van het merk “Freistil Rolf Benz”. In het algemeen staat het merk “Freistil Rolf Benz” voor het nakomen van de hoge industriële normen wat betreft kwaliteit. Daarom voldoet Rolf Benz als oprichtingslid van de Deutsche Gütegemeinschaft Möbel e.V. Zonder meer aan de eisen van de gouden M's, het keurmerk voor meubels in Duitsland. Deze eisen staan beschreven in de RAL GZ 430/4 in de desbetreffende geldige versie.


Daarnaast biedt Rolf Benz voor het merk “Freistil” telkens volgens de industriële norm voor de constructie, de stofferingsmaterialen en de foutvrije verwerking van alle elementen een garantie van 5 jaar.

 

Bezoek de "Freistil Rolf Benz" studio bij Zitmaxx Wonen in Ter Aar en laat uw verassen door het design en de vele mogelijkheden van deze Freistil bankstellen. 

Dit product staat in onze showroom

Kom dit product msg

garantie op de gehele collectie

Wij bieden u maar liefst


Waar hebben anderen naar gegeken

 • Loungesalon Freisti ...
 • Loungesalon Freisti ...
 • Hoeksalon Freistil ...
 • salon Freistil Rolf ...
 • Loungebank Freistil ...

Materiaal mogelijkheden

Voor dit product kunt u bij ons de keuze maken uit veel verschillende materialen en kleuren. De materialen die u kunt kiezen in onze stof collectie zijn o.a. Polyester, Katoen, Linnen, Viscose, Wol, Acryl, Polyamide, Polypropyleen, Polyacryl, Cashmir, Polyethyleen of combinaties hiervan. Al onze stoffen zijn vet en vuilwerend (Teflon) behandelbaar. Onze leder collectie bestaat o.a. uit de volgende ledersoorten; Vol-aniline leder, Semi-aniline leder, Gedekverfd leder, Nubuck leder, Old Saddle leder, Wax en/of geolied leder, Pilotenleder en Microleder. Al onze basis leder soorten zijn standaard voorzien van een gepigmenteerde, niet doorzichtige finishlaag, waardoor de natuurlijke oneffenheden in de huid minder/niet opvallen. Deze beschermlaag biedt extra bescherming, waardoor dit type leder zeer praktisch in gebruik is. Bij de diverse materiaal soorten kan een meerprijs worden gerekend i.v.m. de duurdere grondstof prijzen. Dit wil niet zeggen dat het desbetreffende materiaal een hogere kleurechtheid heeft of meer slijtvast is. Voor meer meer informatie kunt u terecht bij een van onze adviseurs via 0172-609060 / verkoop@zitmaxx.eu of in de showroom in Ter Aar. De weergegeven kleuren kunnen door middel van het inscannen of de weergave instellingen van uw beeldscherm afwijken van de werkelijke kleur staal. Het is mogelijk om de originele kleur staal te bekijken in onze woonwinkel.